HTML

Amiről írok

Online szerkesztőként, újságíróként és tartalomfogyasztóként véleményezek mindent, ami a médiával kapcsolatos, vagy épp fontosnak tartok a techen belül.

Követési távolság

Aki a blogot írja

Friss topikok

  • pabblo: @Ubuntufan: a kedves blogger örülne, ha valaki fizetne a véleményéért, de nem teszik :) viszont a ... (2013.12.13. 14:42) Hellószia, Spotify
  • pabblo: @¿Qué tapas hay?: igen, át is fogalmaztam kicsit, hogy ne legyen kétértelmű a mondat :) (2013.12.11. 14:06) Ezt így kell csinálni
  • Gery.Greyhound: @Gera: Egyetértek. Sok "mobilra optimalizált" oldal a 10 évvel ezelőtti WAP-korszakot idézi, miköz... (2013.11.25. 14:53) Mobiloldalra fel!
  • Vajda Gábor (Gabor_V): Használj szöveges böngészőt, mint a Lynx, "normális" böngészőn kapcsold ki a javascriptet, pláne h... (2013.11.22. 17:36) 3 tipp, hogyan spórolj a mobilneteddel
  • pabblo: @ZF2: az a baj, hogy az előlap cseréje jóval bonyolultabb, de fóliával kivédhetők az apróbb károso... (2013.11.22. 12:53) Önmagát gyógyítja az LG legújabb okostelefonja

Alig két hónapja gyötört a kérdés egy új televízió vásárlása kapcsán, hogy akkor vajon milyet: okos legyen, vagy inkább 3D-s? Persze az igazi tech-es azonnal rávágná, hogy mind a kettőt, de mivel költségvetési szempontól megvolt a limit, így ez nem tűnt kivitelezhető opciónak. Ráadásul - bár rajongok az újdonságokért - az a típusú ember vagyok, aki ha beszerez valami újdonságot, akkor arra igyekszik vigyázni, hogy a garanciaidőn túl is bírja a készülék a terhelést. Végül néhány átagyalt óra után győztek az ész érvek: legyen inkább okos. Most látom csak, mennyire jó volt a döntés.

Kedden jött a hír, hogy Észak-Amerika legnagyobb sportcsatornája, a világ legtöbb régiójában jelenlévő ESPN az év végén befejezi a különböző sportesemények 3D-s közvetítését. Azon túl, hogy a cég számára ez egy költséghatékony megoldás, a döntés jelentősen túlmutat önmagán. Nem tudom, rajtam kívül ki hogy van vele, de számomra - még - nem élvezhető egyetlen 3D-s film és adás sem. Szemüveges ugyan még nem vagyok, de talán pont ezért: rendkívül zavaró tud lenni, hogy egy plexin keresztül kell nézni a vászont, vagy a készülék képernyőjét. Ráadásul annyival nagyobb élményt nem is ad egy ilyen technikával levetített film, mint amennyivel mondjuk kényelmetlenebb.

130619_3D.jpg

De visszatérve a hírre: nemcsak a televíziózást, hanem magát a készülékek piacát is átírhatja a döntés. Hosszú távon ugyanis úgy tűnik, másoknak sem jött be a 3D-s élmény, különben nem kellett volna beszántani az ESPN-nek sem saját gyermekét. Ha pedig a TV nem ad olyan műsort, amit a házi készüléken élvezhetünk így, akkor költeni is egyre kevesebben fognak a filmgyárak 3D-s alkotásaira. Már ami a házimozizást illeti.

És itt jön be az, hogy miért is döntöttem végül az okostévé mellett. Bár a mobil és a laptop mellett egyelőre nem érzem, miben tudna nekem többet nyújtani egy ilyen készülék, mint egy sima LED, ugyanakkor nem tartom elképzelhetetlennek, hogy hamarosan készül valami olyan app, ami azonnal felnyomja nálam is az élvezeti faktort. A most árult 3D-s tévéhez viszont 10 év múlva is ugyanúgy szemüveget kell majd hordani. De akkor mi a helyzet? Teljesen meghal a 3D-s televíziózás?

Nem, vagy legalább is nem hinném. Bár az otthoni 3D-s tévézés mint olyan egy időre eltűnhet a piacról, reményeim szerint inkább a fejlesztőknek ad lökést, hogy olyan technikát állítsanak elő, ami úgy adja a térhatást, hogy ahhoz már nem kell szemüveg. Nos, akkor fogom majd lecserélni én is a frissen szerzett okostévét.

Címkék: televízió 3d espn okostévé

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://it-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr565369421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása