HTML

Amiről írok

Online szerkesztőként, újságíróként és tartalomfogyasztóként véleményezek mindent, ami a médiával kapcsolatos, vagy épp fontosnak tartok a techen belül.

Követési távolság

Aki a blogot írja

Friss topikok

  • pabblo: @Ubuntufan: a kedves blogger örülne, ha valaki fizetne a véleményéért, de nem teszik :) viszont a ... (2013.12.13. 14:42) Hellószia, Spotify
  • pabblo: @¿Qué tapas hay?: igen, át is fogalmaztam kicsit, hogy ne legyen kétértelmű a mondat :) (2013.12.11. 14:06) Ezt így kell csinálni
  • Gery.Greyhound: @Gera: Egyetértek. Sok "mobilra optimalizált" oldal a 10 évvel ezelőtti WAP-korszakot idézi, miköz... (2013.11.25. 14:53) Mobiloldalra fel!
  • Vajda Gábor (Gabor_V): Használj szöveges böngészőt, mint a Lynx, "normális" böngészőn kapcsold ki a javascriptet, pláne h... (2013.11.22. 17:36) 3 tipp, hogyan spórolj a mobilneteddel
  • pabblo: @ZF2: az a baj, hogy az előlap cseréje jóval bonyolultabb, de fóliával kivédhetők az apróbb károso... (2013.11.22. 12:53) Önmagát gyógyítja az LG legújabb okostelefonja

Facebook-oldalt indítani könnyű, fenntartani/működtetni viszont már kevésbé az, jól pedig pláne nehéz. Sokszor találkozok olyan oldalakkal, melyek tematikáját szeretem, a szerkesztési elveit (már ha nevezhetjük őket annak) viszont már sokkal kevésbé. Az oldalt 'nem tetszikelni' nem fogom, hiszen maga a téma érdekel - az ismerőseim közül sem törlök senkit azért, mert nem tartom vele napi szinten a kapcsolatot. A hírfolyamot viszont nem véletlenül készítették el úgy, hogy a posztokat meg lehessen szűrni, ezt a funkciót pedig gyakran használom. Hivatkozásokat most direkt nem írok - akkor valószínűleg másból sem állna a poszt -, azt viszont igen, hogy mik a legidegesítőbb dolgok, amik miatt némítok egy oldalt:

1. Túl sok hír egyszerre

Szerkesztői szemszögből az egyik legidétlenebb, felhasználói szempontból pedig az egyik legidegesítőbb dolog, ha egy oldal adminja hosszú időn keresztül hozzá sem nyúl az oldalhoz, majd egyszer csak gondol egyet, és egymás után kipakolja három-négy nap termését. Egyrészt az oldalnak sem tesz jót - ettől nem fogják többen látni a posztokat, sőt -, másrészt pedig köszi, de ne vesszen már el emiatt a többi fontos infó, ami esetleg máshonnan jöhet.

130924_csendet.jpg

2. Alig-alig poszt

Gondolná az ember, hogy akkor kevés hírt kell kitenni, de jelentem: ez tévedés. Az arany középúttól a ritkán posztolás is messze van, ha pedig akkor jövök csak rá, hogy kedveltem egy oldalt, amikor kéthetente-havonta megjelenik egy poszt, akkor inkább ne is jelenjen meg. Én nem csalódok, neki pedig rajongói szempontból úgyis mindegy. Fontos persze megjegyezni, hogy itt azokról az oldalakról van szó, aminek tematikája alapján az ember egyfajta folyamatosságot várna.

3. A nagybetűk

Tudom, könnyen beragad a Caps Lock, de rettenetesen zavaró tud lenni, ha egy poszt minden szava NAGY BETŰVEL VAN ÍRVA. Még idegesítőbb, ha azzal akar egy admin nyomatékot adni mondanivalójának, hogy a LÉNYEGES szavakat KIEMELI. Köszi, de ne.

4. Hatásvadászat

Itt most nagyon nem a Coelho-idézetekre gondolok, az inkább ízlés dolga, hogy ki mennyire vevő rá. Sokkal nagyobb - és egyben szomorú - hiba, ha azzal akarják felkelteni az érdeklődésem, hogy az 'úristen, ugye milyen sokkoló?' felirathoz egy mikron méretű képet választanak. De hát ez van, az átkattintásért mindent, én pedig átlátok a dolgon, úgyhogy akkor így kvittek is vagyunk.

4+1. Irreleváns poszt

Ha egy tech oldalt lájkolok, akkor tech híreket szeretnék kapni, ha egy irodalmit, akkor az irodalommal kapcsolatosokat, ha pedig egy helyi tematikájú oldalt, akkor az adott helyhez kötődő posztokat. Ilyenkor az egyik legrosszabb dolog, amit az admin elkövethet, az a következetlenség, és ami általában az "Ilyet nem szoktunk megosztani, de..." mondattal kezdődik. Egyszer belefér, a második után viszont - ha fájó szívvel is, de - jön a némítás.

Sajnos sok oldalnál a 4+1. eset közül az egyik biztosan elő-előfordul, ami könnyen szétrombolhatja az egyébként jól felépített közösséget. Mivel a Facebook algoritmusa egyébként sem jelenít meg minden posztot mindenkinek, előbb utóbb a TAT összezsugorodik, ami a képviselt brandnek egész biztosan nem tesz jót.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold az IT-világ Facebook-oldalát.

Címkék: poszt facebook hírfolyam

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://it-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr105530435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása