HTML

Amiről írok

Online szerkesztőként, újságíróként és tartalomfogyasztóként véleményezek mindent, ami a médiával kapcsolatos, vagy épp fontosnak tartok a techen belül.

Követési távolság

Aki a blogot írja

Friss topikok

  • pabblo: @Ubuntufan: a kedves blogger örülne, ha valaki fizetne a véleményéért, de nem teszik :) viszont a ... (2013.12.13. 14:42) Hellószia, Spotify
  • pabblo: @¿Qué tapas hay?: igen, át is fogalmaztam kicsit, hogy ne legyen kétértelmű a mondat :) (2013.12.11. 14:06) Ezt így kell csinálni
  • Gery.Greyhound: @Gera: Egyetértek. Sok "mobilra optimalizált" oldal a 10 évvel ezelőtti WAP-korszakot idézi, miköz... (2013.11.25. 14:53) Mobiloldalra fel!
  • Vajda Gábor (Gabor_V): Használj szöveges böngészőt, mint a Lynx, "normális" böngészőn kapcsold ki a javascriptet, pláne h... (2013.11.22. 17:36) 3 tipp, hogyan spórolj a mobilneteddel
  • pabblo: @ZF2: az a baj, hogy az előlap cseréje jóval bonyolultabb, de fóliával kivédhetők az apróbb károso... (2013.11.22. 12:53) Önmagát gyógyítja az LG legújabb okostelefonja

Alapvető probléma a hazai online sajtóban, hogy egy-egy fontosabb cikkhez a megfelelő címet adják a szerzők/szerkesztők. Sok minden dől el egy ilyenen: egy jól megfogalmazott cím miatt a legérdektelenebb cikket is lekattintja az olvasó, de ha rosszul választ a szerző, az a legfontosabb oknyomozó riportot is tönkreteheti.

A helyes címnek az alábbi dolgokat kell(ene) tartalmaznia: rövid, lényegre törő megfogalmazásban adjon tartalmat a cikkről, ne tájékoztassa félre az olvasót - magyarul a cikk tényleg arról szóljon, amire a cím utal -, ugyanakkor keltse fel a figyelmét, hogy lekattintsa az adott cikket, legyen esztétikus mind a címoldalon, mind a cikkben, de mindenek előtt a legfontosabb szempont: az újságíró/szerkesztő úgy válassza meg a címet, hogy az etikus legyen. Na, hát ehhez képest találkoztam én ezzel:

maryzsuzsi.jpg

Talán nem kell sokat magyarázni, hogy a két kulcsszó ebben a címben az "meghalt" és a "videó", ami már akkor sem állja meg etikailag a helyét, ha nem Mary Zsuzsi haláltusáját mutatja be, ráadásul a "videó" szó nagybetűvel történő írása még nyomatékosítja is, hogy márpedig itt arról van szó, hogy videóra vették a halálát. Fogalmam sincs, hogy hány emberen mehetett keresztül ez az anyag, de gondolom minimum kettőn: a szerzőn és a szerkesztőn. Na, egy jobb érzésű helyen ők már nem dolgoznának ott, ahol. Bár egy ilyen után leginkább sehol se.

Címkék: média online média cím

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://it-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr955017110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása