HTML

Amiről írok

Online szerkesztőként, újságíróként és tartalomfogyasztóként véleményezek mindent, ami a médiával kapcsolatos, vagy épp fontosnak tartok a techen belül.

Követési távolság

Aki a blogot írja

Friss topikok

  • pabblo: @Ubuntufan: a kedves blogger örülne, ha valaki fizetne a véleményéért, de nem teszik :) viszont a ... (2013.12.13. 14:42) Hellószia, Spotify
  • pabblo: @¿Qué tapas hay?: igen, át is fogalmaztam kicsit, hogy ne legyen kétértelmű a mondat :) (2013.12.11. 14:06) Ezt így kell csinálni
  • Gery.Greyhound: @Gera: Egyetértek. Sok "mobilra optimalizált" oldal a 10 évvel ezelőtti WAP-korszakot idézi, miköz... (2013.11.25. 14:53) Mobiloldalra fel!
  • Vajda Gábor (Gabor_V): Használj szöveges böngészőt, mint a Lynx, "normális" böngészőn kapcsold ki a javascriptet, pláne h... (2013.11.22. 17:36) 3 tipp, hogyan spórolj a mobilneteddel
  • pabblo: @ZF2: az a baj, hogy az előlap cseréje jóval bonyolultabb, de fóliával kivédhetők az apróbb károso... (2013.11.22. 12:53) Önmagát gyógyítja az LG legújabb okostelefonja

Bevallom, nem teljesen értem az iPhone 5 körüli hisztériát. Na, nem arra gondolok, hogy miért olyan népszerű, vagy miért várta mindenki, miért ácsorogtak érte a vásárlók éjjel és nappal a bolt előtt. Nem. Sokkal inkább arra, hogy miért veri valaki a hisztit azért, mert a másik vesz egyet, vagy akar venni egyet magának, netalántán csak gondol rá, hogy de jó lenne. Digitális irigység, 2.0.

Sokan azzal támasztják alá az érvüket, hogy az emberek csak villogni akarnak vele. Meglehet. De ha így van, akkor ez engem miért kellene, hogy zavarjon? Mindenki el tudja dönteni magáról, hogy ha megveszi, a készülék erőforrásait hány százalékban tudja kihasználni, vagy ki tudja-e egyáltalán, esetleg sokkal többre nem használná, mint mondjuk egy bármelyik középkategóriás okostelefont. Azt meg pláne csak az adott ember tudja megmondani, neki megér-e annyit a telefon, amennyibe kerül. Van rá pénze, megveszi, övé. Kész. Ha az Apple egy darab követ árulna ugyanennyiért, és az embereknek az kellene, akkor azt vennék meg, ahhoz se lenne senkinek semmi köze. Aki - bármilyen - autót vesz, attól se kérdezi meg senki, hogy 'elnézést, miért vett olyan autót, ami tud 200-zal is menni, amikor a maximális megengedett sebesség 130 km/h'? Na ugye.

Egyébként pedig el kell, hogy szomorítsam a háborgó tömeget: a telefon nagyon jól sikerült, az Apple szokás szerint odatette magát, és ezúttal sem múlta alul a várakozásokat. Jó kis telefon, jó kis képességekkel. Ja igen: nekem Samsungom van.

Címkék: mobil apple iphone 5

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://it-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr484801370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása