HTML

Amiről írok

Online szerkesztőként, újságíróként és tartalomfogyasztóként véleményezek mindent, ami a médiával kapcsolatos, vagy épp fontosnak tartok a techen belül.

Követési távolság

Aki a blogot írja

Friss topikok

  • pabblo: @Ubuntufan: a kedves blogger örülne, ha valaki fizetne a véleményéért, de nem teszik :) viszont a ... (2013.12.13. 14:42) Hellószia, Spotify
  • pabblo: @¿Qué tapas hay?: igen, át is fogalmaztam kicsit, hogy ne legyen kétértelmű a mondat :) (2013.12.11. 14:06) Ezt így kell csinálni
  • Gery.Greyhound: @Gera: Egyetértek. Sok "mobilra optimalizált" oldal a 10 évvel ezelőtti WAP-korszakot idézi, miköz... (2013.11.25. 14:53) Mobiloldalra fel!
  • Vajda Gábor (Gabor_V): Használj szöveges böngészőt, mint a Lynx, "normális" böngészőn kapcsold ki a javascriptet, pláne h... (2013.11.22. 17:36) 3 tipp, hogyan spórolj a mobilneteddel
  • pabblo: @ZF2: az a baj, hogy az előlap cseréje jóval bonyolultabb, de fóliával kivédhetők az apróbb károso... (2013.11.22. 12:53) Önmagát gyógyítja az LG legújabb okostelefonja

Február közepén joggal váltott ki össznépi felháborodást, hogy egy webes áruház gyászhírnek álcázott spammel igyekezett új vevőt toborozni magának. A "Sajnálattal tudatjuk mindazokkal, akik tisztelték és szerették, hogy ifj. Szamosi Pál 2013.02.12.-én autóbalesetben elhunyt" kezdetű levélből hamar kiderült, hogy igazából autós kiegészítőket szeretnének eladni nekünk. Joggal hihettük/reméltük, hogy a magyar internet eddig legundorítóbb spamjét már nem lehet überelni, de most kiderült: még ennél is van lejjebb. Egy gyermek halálával igyekeznek új vevőkre találni.

A spam tartalmat tekintve ismét ugyanahhoz a webes áruházhoz juthatunk el, amelyiktől a februári e-mail is származik, a cél pedig ismét ugyanaz: vegyünk tőlük autós kiegészítőt. Íme a levél, amit - álljon itt szégyenfal jelleggel - a hiper-akcio.com terjeszt:

Nem csak Te hiányoztál az osztálytalálkozóról, Laci sem volt ott, bár azt hiszem az ő helyzetében ez teljesen érthető... biztos hallottad, a hírekben is benne volt... tolatásnál halálra gázolta a saját fiát a garázsuk előtt... szörnyű tragédia!


Talán véletlen vagy a sors keze, de épp ma kaptam az alábbi hírlevelet az egyik partner cégtől - a fentiek alapján az ajánlatuk minimum megfontolandó... Remélem mielőbb találkozunk!


Kedves Judit!


Cégünk az elszaporodó halálos tolatásos balesetek miatt különleges, de mindössze néhány napos akciót hirdet: eddigi legnépszerűbb termékünk, a tolató szett most korlátozott számban 50% kedvezménnyel kapható.


Korábbi rendeléseihez hasonlóan ezúttal is gyors döntést kérünk Öntől, mert a hasonló készülékek 2-szer, 3-szor magasabb ára miatt készletünk várhatóan rekord sebességgel fogy majd ki.


Üdv,

Címkék: spam e-mail

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://it-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr495400595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kócsag 2013.07.19. 12:59:48

Kellene valami klassz ellenakció a mániákus spamküldők ellen, főleg az ilyenek ellen. Nekünk kellene leleményesebbnek lenni, hogy vissza lehessen őket szorítani.
süti beállítások módosítása