HTML

Amiről írok

Online szerkesztőként, újságíróként és tartalomfogyasztóként véleményezek mindent, ami a médiával kapcsolatos, vagy épp fontosnak tartok a techen belül.

Követési távolság

Aki a blogot írja

Friss topikok

  • pabblo: @Ubuntufan: a kedves blogger örülne, ha valaki fizetne a véleményéért, de nem teszik :) viszont a ... (2013.12.13. 14:42) Hellószia, Spotify
  • pabblo: @¿Qué tapas hay?: igen, át is fogalmaztam kicsit, hogy ne legyen kétértelmű a mondat :) (2013.12.11. 14:06) Ezt így kell csinálni
  • Gery.Greyhound: @Gera: Egyetértek. Sok "mobilra optimalizált" oldal a 10 évvel ezelőtti WAP-korszakot idézi, miköz... (2013.11.25. 14:53) Mobiloldalra fel!
  • Vajda Gábor (Gabor_V): Használj szöveges böngészőt, mint a Lynx, "normális" böngészőn kapcsold ki a javascriptet, pláne h... (2013.11.22. 17:36) 3 tipp, hogyan spórolj a mobilneteddel
  • pabblo: @ZF2: az a baj, hogy az előlap cseréje jóval bonyolultabb, de fóliával kivédhetők az apróbb károso... (2013.11.22. 12:53) Önmagát gyógyítja az LG legújabb okostelefonja

Picivel több mint egy hónap, és Magyarországra is megérkezik az HBO jelenlegi legsikeresebb és legjobban várt produkciójának, a Trónok Harcának harmadik évada. Addig viszont a tűkön ülés mellett kénytelenek vagyunk valahogy elütni az időt, erre lehetnek alkalmasak az Androidra gyártott Trónok Harca alkalmazások. Meglepő módon igazán profi app-ot még nem kreáltak, szóval aki kellő ambíciót érez magában, ne várjon tovább, de addig is íme az öt leghasználhatóbb (és ingyenes) alkalmazás.

1. Game of Thrones Countdown [6,3 MB]

130225_got01.jpg

Szinte kötelező azoknak, akik minden percben az órájukat lesik, hogy mikor érkezik már el végre a várva várt idő. Az app körülbelül annyit tud, mint amennyit a címe is sejtet: visszaszámol a március 31-i bemutató időpontjáig. Hogy azért ne legyen ennyire unalmas az alkalmazás, a képernyő felső negyedében random Trónok Harca képeket láthatunk, igaz, a készítők hármat pakoltak bele az appba, szóval túl nagy változatosságra ne számítsunk. Emellett, hogy akusztikus élményünk is legyen, a főcímzene cseng a fülünkbe.

2. Game of Thrones Trivia [2,3 MB]

130225_got02.jpg

Ha nagyon pengének érezzük magunkat a Trónok Harca sorozat szereplőiből, akkor ez az alkalmazás kiváló lehetőség arra, hogy leteszteljük a tudásunkat. Az app-ban háromféle játékmódot választhatunk: az Image menüpont alatt egy névhez négy képet kapunk, amiből ki kell választanunk a helyeset, a Name alatt pedig pont fordított a játék - egy képhez négy nevet adnak meg, amiből ki kell választani a megfelelőt. A harmadik talán a legnehezebb, a Type It-nél nagyon sok képet kapunk, majd egyre rábökve be kell írnunk a helyes megfejtést. Mivel az app angol, így nem árt, ha nemcsak a szinkronos változatot ismerjük, hanem tudjuk a szereplők eredeti nevét is.

3. Game of Thrones Quiz [1,6 MB]

130225_got03.jpg

A Triviánál eggyel igényesebb játék a Game of Thrones Quiz, ami a nevéből adódóan szintén egy kérdésmegválaszolós app. A játékban kétféle mód közül választhatunk: a Classic esetében nyugodtan ronthatunk, a 15 kérdés végéig folytatódik a játék, a Sudden Death-nél viszont az első rontás után "kiesünk. Azt is megszabhatjuk, hogy az első, vagy az első és a második évadhoz kapcsolódóan akarunk kérdéseket kapni, a válaszadásra ráadásul 25 másodperces időkeretünk van, így duplán izgalmas a játék. A nyelve ennek is angol, így nem árt, ha ismerjük a sorozat feliratos változatát.

4. Game of Thrones Theme [4,9 MB]

130225_got04.jpg

Ez az app már nem játék, ugyanakkor méretéhez képest ez kínálja a legkevesebbet az eddigiek közül: elindítás után mindig ugyanazt a képet látjuk, majd azt megérintve elindítja nekünk a sorozat főcímének zenéjét. Az alkalmazást sajnos csak értékelni lehet, így például nincs benne olyan opció, hogy végtelenítve hallgassuk a főcímet, viszont nyugodtan ki-be léphetünk az appból, a zene végéig nem áll le az app. Ráadásul, ha újra elindítjuk, majd ismét megérintjük a képet, párhuzamosan újra elindul a főcím, és így tovább. Leállítani úgy tudjuk, ha újra megérintjük a képet.

5. Game of Thrones Live Walls HD [1,6 MB]

130225_got05.jpg

Ahogy az app neve is mutatja, ez már nem egy konkrét alkalmazás, okostelefonunknak töltünk le egy élő háttérképet, ami igazából a sorozat szereplőiről készült képeket cserélgeti telefonunk hátterében. Az igazi fanoknak ez az app már-már kötelező jellegű, főleg, ha már megvannak a könyvek, a sorozat angolul és magyarul, és valamilyen relikviát is sikerült beszereznünk, de azoknak a kezdő rajongóknak is tökéletes, akiknek ez az első lépés a fanatizmushoz vezető úton.

Címkék: mobil alkalmazás android app trónok harca

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://it-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr255102969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása