HTML

Amiről írok

Online szerkesztőként, újságíróként és tartalomfogyasztóként véleményezek mindent, ami a médiával kapcsolatos, vagy épp fontosnak tartok a techen belül.

Követési távolság

Aki a blogot írja

Friss topikok

  • pabblo: @Ubuntufan: a kedves blogger örülne, ha valaki fizetne a véleményéért, de nem teszik :) viszont a ... (2013.12.13. 14:42) Hellószia, Spotify
  • pabblo: @¿Qué tapas hay?: igen, át is fogalmaztam kicsit, hogy ne legyen kétértelmű a mondat :) (2013.12.11. 14:06) Ezt így kell csinálni
  • Gery.Greyhound: @Gera: Egyetértek. Sok "mobilra optimalizált" oldal a 10 évvel ezelőtti WAP-korszakot idézi, miköz... (2013.11.25. 14:53) Mobiloldalra fel!
  • Vajda Gábor (Gabor_V): Használj szöveges böngészőt, mint a Lynx, "normális" böngészőn kapcsold ki a javascriptet, pláne h... (2013.11.22. 17:36) 3 tipp, hogyan spórolj a mobilneteddel
  • pabblo: @ZF2: az a baj, hogy az előlap cseréje jóval bonyolultabb, de fóliával kivédhetők az apróbb károso... (2013.11.22. 12:53) Önmagát gyógyítja az LG legújabb okostelefonja

Hétfőn este 20 óra környékén több helyen is használhatatlanná vált a T-Mobile mobilnete - a probléma a stickes, az okostelefonos és a táblagépes mobilnet esetén is fennállt. A rend 21 óra környékén helyreállt, az ok feltehetőleg a 4G-s hálózatfejlesztés volt, az ügyfeleket azonban - érthetően - zavarta a kommunikáció hiánya.

"A mai nap folyamán többször is megszakadt a mobilnetem (a térerő jelzés is sokszor nullán állt), így estére pedig teljesen elszállt és nem is akar újracsatlakozni... előtte gond nélkül töltöttem le Google Play-ből app-okat, de mikor rá néztem hol tart, már egy ideje megadhatta magát... eddig ilyen nem fordult elő, mitől lehet ez?"

"Szeged, Kossuth Lajos sgt. nincs mobilnet, ez a 4G hálózatfejlesztés miatt van?"
"mikor lesz újra mobilnet? .... az nem fekszik hogy a zsetont perc pontossággal levonja érte, de közben pedig nem kapok érte semmit .... remélem még a mai nap rendbe jön"

Ilyen és ehhez hasonló üzeneteket küldtek a Telekom HU Facebook-oldalára az ügyfelek azért, mert hétfő este egyik pillanatról a másikra megszűnt a mobilnet. A probléma minden eszközt érintett, az ügyfelek pedig tanácstalanok voltak. Az oldalon folytatott egyik korábbi válaszból azonban kiderül, mi lehetett az oka a mobilnet leállásának.

"Kedves [...]! Sajnálattal értesültünk arról, hogy nem tudtad megfelelően használni az internetet. 2013 augusztusában a mobil szélessávú szolgáltatás lefedettségét és sebességét növelő hálózat modernizációt végzünk Budapest egész területén, Egerben, Gödöllőn, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Székesfehérváron, Szegeden, valamint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Ko-márom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyékben.
Ennek következtében a mobilhálózaton érintett állomásonként várhatóan egy órás részleges, vagy akár teljes szolgáltatás kiesés is előfordulhat. Az esetleges kényelmetlenségekért ezúton is elnézést és egyben szíves megértést kérünk."

Vagyis a probléma forrása valószínűleg a 4G hálózat építése lehetett, az azonban nem világos, miért nem kommunikálták le már sokkal korábban a várható leállást - ennél egy fokkal erősebben, mondjuk a nap folyamán valamikor -, és miért az esti csúcsidőben kell a hálózatfejlesztésen dolgozni.

Update: A T-Mobil kedden délelőtt Facebook-oldalán tett közzé egy közleményt, melyben azt írják:

"Tegnap a késő esti órákban tapasztalt lassulást, illetve bizonytalanságot a mobilnet szolgáltatással kapcsolatban az egyik hálózati eszközünkben fellépett műszaki probléma okozta, amelyet a szállító bevonásával kivizsgáltunk és elhárítottunk, így a szolgáltatás röviddel éjfél után már ismét hibamentesen működött. Ezúton is köszönjük türelmeteket és megértéseteket."

Az ok tehát már ismert, a rajongói oldal tagjai viszont továbbra is azt sérelmezik, hogy miért nem küldött a cég legalább egy tájékoztató SMS-t, vagy miért nem írta ki Facebook-oldalára, hogy a problémáról tudnak, és már tesznek ellene. Így az információs vonal sem lett volna leterhelve (annyira).

Címkék: mobil t-mobile lte mobilnet 4g

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://it-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1005458135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benoke2 2013.08.12. 22:07:05

22:05 Jelenleg még nincs mobilnet. T-Mobil így szeretlek :D

Wasquez 2013.08.12. 22:20:52

Vajon holnap fel fog kelni a Nap...?

bioLarzen 2013.08.12. 22:21:19

@kacsa!: Aki ott él, annak milyen problémái legyenek?

bio

T2006 2013.08.12. 22:21:36

Pénteken és szombaton a normál telefon sem működött -hosszabb-rövidebb ideig- a T-Mobilnál.

bioLarzen 2013.08.12. 22:24:36

Egyébként nálunk pár hónapja nem volt egy napig net - mármint a rendes, "kábeles". amikor rákérdeztem, kiderült, hogy a központban szerverkarbantartás van, ezért nem volt net - illetve, hogy ez a T honlapján közleményként szerepelt is állítólag, előre.

... amire azt mondom, hogy OK, elfogadható magyarázat - de bacchus, ha az akciós készülékajánlataikról tudnak nekem havonta kéretlenül sms-t küldeni, akkor erről is tudjanak már... Ki lóg a T honlapján, hogy ott ezt lássa?

bio

FDToth 2013.08.12. 22:32:47

Ugyanez van a vállalati szekciónál. Nem értesítenek előre h ez meg ez kesz, egyszer csak sem küldeni, sem fogadni nem tudsz maileket. Akár 2-3 napon keresztül is fejlesztenek. Csak nem látni ennek az eredményét, mert egyre gagyibb a szolgáltatás színvonala de persze drágább is(más szolgáltató sem jobb...)

KopaszMercis 2013.08.12. 23:50:09

Meg mindig nem allt helyre csak jeleznem...

Ppix 2013.08.13. 10:34:32

"... a probléma forrása valószínűleg a 4G hálózat építése lehetett..."

Hát a közlemény alapján a 4G fejlesztésre pont nem fogadnék. A felsorolt helyszíneken vagy már van, vagy még nincs 4G, a megye szintű felsorolásból meg pont nem következik 4G specifikus fejlesztés, hiszen nem egész megyékben szokás egyszerre fejleszteni. A felsorolás inkább valamilyen hálózatközpontokat érintő fejlesztést sejtet...

Hozzászóló 2013.08.13. 10:36:11

Afrikában meg éheznek a gyerekek.

Jubal Harshaw 2013.08.13. 12:22:26

Úgy örülök, amikor a T-Mobile a 4G-t fejleszti...
bezzeg hozzánk a 3G-t se tudta még elhozni... :(

Dr2JH

Ppix 2013.08.13. 14:59:19

@Jubal Harshaw:
Nem értem mi a gond. Előb lesz 4G mint 3G, na puff :)
süti beállítások módosítása