HTML

Amiről írok

Online szerkesztőként, újságíróként és tartalomfogyasztóként véleményezek mindent, ami a médiával kapcsolatos, vagy épp fontosnak tartok a techen belül.

Követési távolság

Aki a blogot írja

Friss topikok

  • pabblo: @Ubuntufan: a kedves blogger örülne, ha valaki fizetne a véleményéért, de nem teszik :) viszont a ... (2013.12.13. 14:42) Hellószia, Spotify
  • pabblo: @¿Qué tapas hay?: igen, át is fogalmaztam kicsit, hogy ne legyen kétértelmű a mondat :) (2013.12.11. 14:06) Ezt így kell csinálni
  • Gery.Greyhound: @Gera: Egyetértek. Sok "mobilra optimalizált" oldal a 10 évvel ezelőtti WAP-korszakot idézi, miköz... (2013.11.25. 14:53) Mobiloldalra fel!
  • Vajda Gábor (Gabor_V): Használj szöveges böngészőt, mint a Lynx, "normális" böngészőn kapcsold ki a javascriptet, pláne h... (2013.11.22. 17:36) 3 tipp, hogyan spórolj a mobilneteddel
  • pabblo: @ZF2: az a baj, hogy az előlap cseréje jóval bonyolultabb, de fóliával kivédhetők az apróbb károso... (2013.11.22. 12:53) Önmagát gyógyítja az LG legújabb okostelefonja

Szerkesztőségben dolgozva az ember sokféle meghívót kap, ezen alapvetően még semmi meglepődni való nincs. Mostanában viszont azt vettem észre, hogy egyre több e-mail tárgyában, vagy a levél szövegében igyekeznek felhívni a figyelmemet arra, hogy "flash mob lesz" itt és itt. Azon túlmenően, hogy egyelőre még a meghívó küldői sem egyeztek meg abban, hogy a flash mob az most flashmob vagy hogy is kell írni, van itt egy sokkal nagyobb bökkenő.

130603_flashmob.jpg

Flash mob-ra meghívót küldeni ugyanis nem szokás, már csak azért sem, mert a meghívó küldésével annak pont a lényegét ölik ki az egészből. A flash mob ugyanis villámcsődületet jelent, de hogy egységesítsük a dolgot: a lényege az ilyen rendezvényeknek az, hogy előre nem megszervezett, tehát a sajtó, de még maga a szervező sem tudhat róla, hogy mikor és hol lesz ilyen.

Persze ettől még borzasztó divatos a szó, és sokan előszeretettel használják, a baj csak az, hogy rosszul. Jó, tudom, kényelmetlen az, amikor valaki tánccal szeretné felhívni egy ügyre a figyelmet, és aztán a kutya se csatlakozik hozzá, sőt, hülyének nézik, amiért az utca kellős közepén táncol, de a dolog csak így, ilyen formában válhat flash mobbá, máshogy nem. Szóval, kedves sajtómeghívót küldő szervezetek, klubok, bárkik: vagy ne írjátok bele a levélbe legalább ötször, hogy flash mob lesz, vagy ha beleírjátok, akkor törődjetek bele, hogy az bizony nem az, és hülyeséget írtatok le, már sokadjára.

Címkék: média flash mob

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://it-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr735342456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kócsag 2013.07.19. 12:42:18

Le kellene cserélni ezt a szót a röpgyűlésre. Sokkal jobban megragadja a lényegét. Ma már mindent flash mobnak neveznek.
süti beállítások módosítása